De Bloemhof

Versnipperen van snoeihout

Afgelopen maanden, vooral voor de Kerstdagen, zijn de snoeiwerkzaamheden aan de evenzijde van het complex uitgevoerd. Het snoeien van het struweel is van groot belang om te laten ontwikkelen tot natuurlijke afscheiding van de weg en wind.

Tijdens de werkzaamheden is het snoeihout op diverse stapels verzameld. Deze stapels met snoeihout hebben kunnen dienen als voedselbron voor verschillende vogeltjes en zijn op de plekken neergelegd waar deze geen schade kunnen toebrengen aan de beplanting van leden in de groenstrook. Onderhand komt het moment dat het snoeihout versnipperd mag worden, dit zal plaats vinden op vrijdag 24 januari 2020.

Op deze dag zal vroeg in de ochtend begonnen worden aan de achterzijde van het complex, ter hoogte van tuin 170. Vanuit daar rijdt de trekker met versnippermachine, en onze transporter om de snippers op te vangen, langzaamaan naar voren. Om de veiligheid op het complex te bewaken verzoeken wij u te wachten met het passeren van de machine tot de medewerkers van de apparatuur aangeven dat u kunt passeren. Zodoende kan ieder veilig passeren en hoeft men niet door tuinen te rijden/lopen.

De snippers zullen gebruikt worden voor het opvullen van de looppaden in struwelen en bosschages.